Wykonanie
Potrawa łatwa, szybka i sycąca.Składniki:- puszka
tuńczyka (w
oleju)- 1 średnia
cebulka- 3 ząbki
czosnku- pęczek
natki pietruszki- 200 ml
śmietany 18%-
pieprz,
sól1.
Makaron standardowo gotujemy al dente.2. Na patelni dosłownie na kropelce
oliwy podsmażamy
cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz
czosnek przeciśnięty przez praskę.3. Następnie dodajemy
tuńczyka. Na średnim ogniu podsmażamy go tak, żeby zredukować
olej.3. Kolejno wlewamy
śmietanę. Mieszamy do czasu aż składniki się połączą a sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku.4. W międzyczasie wsypujemy ugotowany już
makaron wraz z posiekaną
natką pietruszki.Jeszcze na patelni.....
Po podaniu......