Wykonanie
Kolejne danie, którego przygotowanie nie powinno nikomu sprawić trudności a smakuje wybornie. Posiada jeszcze tę zaletę, że doskonale komponuje się z pieczonymi
ziemniakami i
sałatą jako główne danie obiadowe albo możemy pokroić
mięso na zimno i zrobić pyszną
sałatkę z
kurczakiem a dzieciom zaserwować domowego Mac Chickena .
Ilość porcji – 4Czas wykonania – 25 min. + 2 h marynowanie
mięsaStopień trudności – łatwySkładniki:podwójny
filet z kurczaka1/4 szklanki
soku z limonki1/4 szklanki
oliwy z oliwek2 ½ łyżeczki
Tabasco½ łyżeczki
soli2 łyżeczki
mioduSposób wykonania:filet myjemy, osuszamy i dzielimy na cztery części, lekko rozbijamy każdy kawałek,pozostałe składniki łączymy dokładnie mieszając i uzyskujemy marynatę, w niewielkim naczyniu układamy
mięso i zalewamy marynatą, odstawiamy do lodówki na 2 godziny,po odsączeniu
mięsa z nadmiaru marynaty smażymy
kurczaka z obu stron około 15 min na rozgrzanej patelni grillowej.