ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z 4 jaj

Biszkopt z 4 jaj

nazwa

Składniki

Wykonanie

magdallena
moja szkoła cierpliwości…
Coś o mnie.
Galeria
Możecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotuje
RSS
06 lut
Ten biszkopt można przeciąć na pół i przełożyć kremem.
SKŁADNIKI:
4 jaja
szczypta soli
1/2 łyżeczki octu
1/2 szklanki i łyżeczka cukru
4/5 szklanki mąki pszennej (w tej ilości ma być 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i 1/2 łyżeczki octu. Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i ubić. Dalej miksując dodać żółtka. Na końcu przesiać mąki i proszek do pieczenia i wymieszać szpatułką w taki sposób, aby napowietrzyć masę. Należy masę wymieszać szybko i energicznie. Piec w temperaturze 150-180 stopni, 25 minut (max. 30).
Dodaj komentarz
Źródło:http://magdallena.blog.pl/?p=269