Wykonanie
magdallenamoja szkoła cierpliwości…Coś o mnie.GaleriaMożecie mnie znaleźć na Facebook`u : https://www.facebook.com/magdallenagotujeRSS06 lutTen
biszkopt można przeciąć na pół i przełożyć kremem.SKŁADNIKI:4
jajaszczypta
soli1/2 łyżeczki
octu1/2 szklanki i łyżeczka
cukru4/5 szklanki
mąki pszennej (w tej ilości ma być 1 czubata łyżeczka
mąki ziemniaczanej)1 łyżeczka
proszku do pieczenia4
białka oddzielić od
żółtek. Dodać szczyptę
soli i 1/2 łyżeczki
octu.
Białka ubić na sztywno. Wsypać
cukier i ubić. Dalej miksując dodać
żółtka. Na końcu przesiać
mąki i
proszek do pieczenia i wymieszać szpatułką w taki sposób, aby napowietrzyć masę. Należy masę wymieszać szybko i energicznie. Piec w temperaturze 150-180 stopni, 25 minut (max. 30).Dodaj komentarz