Ciasto kruche:2 szklanki mąki pszennej,200 g masła,3 łyżki cukru,4 żółtkaBeza:4 białka,szklanka cukru,szczypta soli,łyżka mąki ziemniaczanejMasa jabłkowa:słoik musu z jabłek lub 8 jabłek obrany w kostkę i ugotowanych w pół szklanki wody,2 kisiele cytrynowego,3 łyżki kaszy mannejFormę 24-26cm smarujemy masłem.Składniki na spód połączyć,włożyć na godzinę do lodówki.Po tym czasie wyłożyć nim spód i boki ok 2 cm.Nakłuć widelcem i piec w 180 stopniach 20 minut.Jabłka połączyć z Kisielewski w proszku i kaszą manną.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru cały czas ubijając.Na sam koniec dodać łyżkę mąki i połączyć robotem.Na kruchy spód wylać jabłka a górę przykryć bezą. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni po czym odrazu zmniejszyc temperaturę do 120 stopni i piec 60 minut.