SKŁADNIKI:ser wędzony 20 dagser camembert250 g szpinaku mrożonego brykiet1 torebka ryżupapier ryżowy 8 szt1 cebula2 ząbki czosnku1 gałązka świeżej bazyliszczypta mielonego chilisól i pieprz do smaku1 łyżka masłaRyż gotujemy w lekko osolonej wodzie na miękko czyli o 5 minut dłużej niż jest to podane na opakowaniu.Cebulę siekamy w kostkę i razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę dusimy na maśle, aż woda całkowicie nam odparuje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy starty na tarce ser wędzony, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i chili do maku, dodajemy posiekaną bazylię.Każdy krążek papieru ryżowego, moczymy 1 sekundę w letniej wodzie, układamy na desce i smarujemy kolejno jeszcze ciepłymi produktami: ryż+szpinak+plasterek sera pleśniowego. Zawijamy w rulonik. Kolejny krążek możemy posmarować odwrotnie: szpinak+ryż+ plasterek sera camembert.