Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Malutkie bajaderkiLeniwe kopytka »Stragany pełne przepięknych
warzyw i owoców. Przechodząc obok oczami wyobraźni już widzę dania, które
mogę z nich skomponować. Dziś na dłużej przystanęłam przy pięknych, zielonych gruszkach. Przypomniał mi się babcini deser - karmelizowane
gruszki. I tak, po ciężkim dniu zasiadłam do dania pełnego wspomnień...
Składniki:1
gruszka1 1/2 łyżki
miodu (płynnego)2 łyżki
cukrusok z 1/2
cytrynyPrzygotowanie:Składniki na jedną porcję (1 osoba).
Gruszkę obrać ze skórki, łyżeczką "wyciąć" gniazda i przeciąć na pół.
Cukier i
miód rozpuszczać na patelni. Dodać przygotowaną wcześniej
gruszkę, wlać sok z połowy
cytryny. Zwiększyć moc kuchenki (płomień), od czasu do czasu obracaj delikatnie
gruszki. Kiedy sos zgęstnieje, a
gruszki będą miękkie i szkliste wyłóż deser na talerz.Smacznegosobota, 17 stycznia 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog