ßßß


Jak wiosna to wiadomo, że też i rabarbar a jak rabarbar to w cieście u mnie muffiny razowe. Lubię je poniważ są łatwe i szybkie, pół godzinki i deser gotowy. Przepis pochodzi z tej strony.Składniki250 g mąki pszennej razowej (typ 2000)130 g cukru trzcinowego2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody150 ml mleka1 jajko90 ml oleju100 g rabarbaru (u mnie więcej)2 łyżeczki świeżego utartego imbiruWykonanieRabarbar myjemy, obieramy, kroimy na pół cenymetrowe kawałki. Składniki suche łączymy w jednej misce a mokre w drugiej po czym zawartość obu misek mieszamy ze sobą. Dodajemy wcześniej przygotowany rabarbar. Rozkładamy do muffinkowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pieczemy około 20 minut do suchego patyczka.