ßßß
 
            
        
 Bardzo ważne jest aby ryby pojawiały się na naszych talerzach przynajmniej raz w tygodniu więc bardzo proszę dla wielbicieli łososia, łosoś słodko-pomarańczowy.Przepis pochodzi z książki M. Makarowskiej "Jedz pysznie chudnij cudnie"Składniki500g fileta z łososiaćwierć szklanki miodu ( u mnie pół na pół z syropem z agawy)pół łyżki startego imbiruząbek czosnkupół szklanki sosu sojowego1/3 szklanki soku z pomarańczyWymieszać sok z pomarańczy, miód, sos sojowy, czosnek i imbir. Gotować przez minutę, ostudzić. Odlać 1/3 marynaty i zamarynować nią łososia, następnie ułożyć go. na folii aluminiowej i piec 20 minut w 180 stopniach. Pozostałą marynatę gotować do momentu zgęstnienia około 5 minut, można nią polać już upieczoną rybę lub ryż jaśminowy z którym można podać łososia. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej, pora, czerwonej papryki, odrobiny kukurydzy oraz sosy jogurtowego.
Bardzo ważne jest aby ryby pojawiały się na naszych talerzach przynajmniej raz w tygodniu więc bardzo proszę dla wielbicieli łososia, łosoś słodko-pomarańczowy.Przepis pochodzi z książki M. Makarowskiej "Jedz pysznie chudnij cudnie"Składniki500g fileta z łososiaćwierć szklanki miodu ( u mnie pół na pół z syropem z agawy)pół łyżki startego imbiruząbek czosnkupół szklanki sosu sojowego1/3 szklanki soku z pomarańczyWymieszać sok z pomarańczy, miód, sos sojowy, czosnek i imbir. Gotować przez minutę, ostudzić. Odlać 1/3 marynaty i zamarynować nią łososia, następnie ułożyć go. na folii aluminiowej i piec 20 minut w 180 stopniach. Pozostałą marynatę gotować do momentu zgęstnienia około 5 minut, można nią polać już upieczoną rybę lub ryż jaśminowy z którym można podać łososia. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej, pora, czerwonej papryki, odrobiny kukurydzy oraz sosy jogurtowego.