Wykonanie
Obiecałam jakąś ciekawszą potrawę, więc z dumą prezentuję najprostsze i zarazem najlepsze rollsy w ostatnim czasie. Cała
magia tkwi w sosie, także nie ważcie się go pominąć! ;)

Spring rollsy z
makaronem, warzywami i sosem
orzechowymSpring rolls filled with rice pasta, raw vegetables and peanut sauceinspiracjaSKŁADNIKI: na rollsy:opakowanie
papieru ryżowego (12 sztuk)100 g
makaronu ryżowego5-6
marchewek5-6
rzodkiewek3
ogórkilistki
miętysezam na sos:2 duże łyżki
masła orzechowego3 łyżki
sosu sojowego1 łyżka
soku z limonki2 łyżki
syropu klonowego1 ząbek
czosnku1 łyżka startego świeżego
imbiru1-2 łyżki
wodyWYKONANIE:Składniki na sos blendujemy.
Makaron ryżowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a warzywa kroimy w słupki.
Papier ryżowy zwilżamy ciepłą
wodą, na środku układamy warzywa i
makaron, a następnie zwijamy rollsy, uważając, żeby nie rozerwać papieru. Podajemy z sosem i
sezamem,
