Wykonanie
Bardzo słodkie śniadanie, w sam raz na rozpoczęcie weekendu :)
Twarogowy krem przełożony domową granolą, podany z
bananem i sosem
czekoladowo-
orzechowymSKŁADNIKI:1/2
banana2-3 garści granoli200 g
twarogu3-4 łyżki
mleka1 łyżka
cukru1 (sparzone)
białko'sos'
czekoladowo-
orzechowy*WYKONANIE:
Twaróg blendujemy z 3-4 łyżkami
mleka i łyżką
cukru.
Białko ubijamy na sztywną pianę, Łączymy obie masy.Układamy krem,
banan i granolę warstwowo w słoiczku, który wkładamy na noc do lodówki. Rano polewamy 'sosem'
czekoladowo-
orzechowym.*zblendowane
nerkowce z
kakao,
miodem i
mlekiem - coś w rodzaju tego kremu, ale dałam więcej
mleka (również można przechowywać w lodówce do tygodnia)***A jednak przeszłam do ustnej części konkursu (ale komisja nie była łaskawa podać, ile uczestnicy dostali punktów - na to zasłużymy dopiero po drugiej części).A jednak komunikacja miejska potrafi przyjechać za wcześnie i zepsuć cały
plan dotarcia do konkretnego miejsca.A jednak da się wejść na wizytę do lekarza z NFZ o umówionym czasie.I jednak nadal żyję, po prostu czasu mi brakuje. Doba jest za krótka, przecież w ciągu 24h nie jestem w stanie wyspać się, być w szkole, odrobić zadania, spotkać się z przyjaciółmi i pouczyć się na olimpiadę. I znowu narzuciłam sobie cholernie szybkie tempo, ale kiedyś się wyśpię. Nie dziś, nie jutro, może w następny weekend - w końcu sen jest dla słabych.Po prostu nie chcę
mieć poczucia, że mogłam być lepiej przygotowana. A chyba jestem w stanie poświęcić jeszcze ten jeden niecały tydzień na intensywną naukę.. w każdym razie hope so.