Skład:polędwica-0,5 kgpieczarki-15 dagpapryka-1 dużamarchewka-1pietruszka-1czosnek-4 ząbkicebula-1 małaCebulę i czosnek pokrojony w kostkę smażymy na patelni,gdy się już podrumieni dodajemy paprykę pokrojoną w paski i pieczarki i dusimy ok 10 minW tym samym czasie gotujemy resztę warzyw dodając liść laurowy i ziele angielskie.Gdy warzywa z patelni są już gotowe dodajemy je do garnka z gotującymi się warzywami.Na tej samej patelni podsmażamy wcześniej cienko pokrojoną polędwice, przyprawioną solą, pieprzem i oprószoną mąką.Po usmażeniu dodajemy polędwice do garnka i wszystko razem dusimy (woda w garnku ma delikatnie przykryć warzywa i mięso) doprawiając do smaku solą i pieprzem.Jeżeli lubimy gęstszy sos proponuję dodać Winiary pomysł na gulasz.SMACZNEGO:)