Podawać z puree ziemniaczanym (ziemniaki+kwaśna śmietana i sól prowansalska) lub/i sałatą z sosem vinegret.Składniki:- podwójna pierś kurczaka- 4 suszone pomidory (również olej z nich)- plasterki szynki wędzonej (prosciutto, szwarcwaldzka - jaką lubicie)- mozzarella- sól prowansalska- świeżo zmielony pieprzPrzygotowanie:1. Piersi kurczaka myję i dzielę na 4 sznycle (jeśli mam mniejsze piersi to tylko oczyszczam i pozostawiam bez rozcinania). Zrobić nacięcie w najgrubszej części - "kieszonkę". Posolić i popieprzyć.2. Suszone pomidory posiekać na małe kawałeczki i wymieszać z rozdrobnioną mozzarellą.3. Farszem pomidorowo-serowym wypełnić zrobioną wcześniej kieszonkę.(W tym samym czasie można drugą ręką włączyć piekarnik - około 210 stopni).4. Piersi zwijam w roladkę, a te z kolei zawijam w plasterki szynki.5. Wkładam roladki do naczynia żaroodpornego i polewam olejem ze słoika z suszonymi pomidorami.