Wykonanie
17.09.1992 urodziła się moja przyjaciółka :) Dziś kończy 20 lat a zamiast
tortu dostanie urodzinowe muffinki! :) Sto lat Aguś! :)
Składniki:ciasto:* 1
jajko* 300 ml
maślanki* 250 g
mąki* 110 g
cukru* 50 g
migdałów* 2 łyżeczki
proszku do pieczenia* łyżeczka
sody oczyszczonejdo dekoracji:* 200 g
masła* 100 g
cukru pudru* 2
waniliowe budynie*
maliny*
cukrowe perełki1) Rozgrzej piekarnik do 200 stopni a blachę wyłóż papilotkami.
2) Połącz ze sobą składniki ciasta, mieszając aż powstanie gładka, jednolita masa.
3) Wypełnij papilotki
ciastem do 1/3 wysokości papierka i wsadź do piekarnika na pół godziny.
4) Co jakiś czas sprawdzaj zapałką lub drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło. Jeśli patyczek po wbiciu jest suchy to
pora wyciągać muffinki z piekarnika.
5) Kiedy babeczki są w piekarniku przygotuj masę. Zmiksuj
masło z
cukrem pudrem i dodaj schłodzony
budyń, ucierając wszystko tak, by nie było grudek.
6) Wyjmij babeczki z piekarnika i zostaw na pół godziny żeby ostygły.
7) Do woreczka strunowego przełóż gotowy krem.
8) Na końcu woreczka wytnij małą dziurkę.
9) Zrób spiralny wzór na wierzchu każdej babeczki.
10) Na koniec każdą udekoruj
maliną i cukrowymi perełkami.
11) Smacznego :)