ßßß
Cookit - przepis na Truskawkowa fantazja
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Truskawkowa fantazja
Składniki
Biszkopty
Jajko
Cukier
Mąka
Olej
Proszek do pieczenia
Cukier waniliowy
Mleko
Bita śmietana
Śmietana kremówka
Cukier puder
Galaretka truskawkowa
Wykonanie
Biszkopt
:-6
jajek
- 5 łyżek
cukru
-5 łyżek
mąki
-2 łyżki
oleju
- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia
- odrobina
cukru waniliowego
Białka
ubijamy na sztywno następnie dodajemy
żółtka
,
cukier
, przesianą
mąkę
,
olej
, proszek. Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem . Pieczemy w 180 stopniach przez 30 min . Po upieczeniu przekrawamy go pół.
Budyń
:-3 opakowania budyniu- 1,2 l
mleka
Budyń
przygotowujemy na bazie 1,2 l
mleka
. Gorący wylewamy na jedną część
biszkoptu
. Następnie na przestygniętym budyniu układamy
truskawki
.
Bita śmietana
:-800 ml
śmietany 30%
- 3 łyżki
cukru pudru
- 1
galaretka truskawkowa
Przygotowujemy
galaretkę
według opakowania możemy dodać trochę mniej
wody
aby szybciej nam się ściągnęła. Mocno schłodzoną
śmietanę 30%
ubijamy na sztywno z
cukrem pudrem
. Następnie zimną
galaretkę
dodajemy do
śmietany
i mieszamy. Gotową masę wylewamy na ułożone wcześniej
truskawki
.Masę przykrywamy drugą częścią
biszkoptu
.Następnie układamy na
biszkopcie
truskawki
i przygotowujemy 3
galaretki
według opakowań. Lekko tężejące wylewamy na
truskawki
i chłodzimy w lodówce przez ok. 12 h .SMACZNEGO !
Źródło:
http://czekoladowymuffinek.blogspot.com/2015/06/truskawkowa-fantazja.html
Przepisy powiązane
Chruścik lany
Błyskawiczny lany chrust
Chruścik lany
Błyskawiczny lany chrust
Chruścik lany
Składniki powiązane (0)