Wykonanie
Składniki:200g
czekolady ( ja użyłam takiej do gotowania, z zawartością
kakao 52%),85g
masła niesolonego,70g
herbatników (ok.10szt.),60g mini pianek marshmallows,kilka kropel
aromatu waniliowego lub
migdałowego.Przygotowanie:
Masło z
czekoladą rozpuścić ( Do garnka wlać niewielką ilość
wody, położyć na górę naczynie żaroodporne lub inne nadające się do wysokich temperatur. Postawić na palnik, na niewielki ogień. Do naczynia włożyć połamaną
czekoladę i
masło. Od czau do czasu mieszać. Ściągnąć gdy składniki już się całkowicie rozpuszczą. Pozostawić do ostygnięcia.
Herbatniki połamać, dodać do nich mini pianki ( ale troszkę zostawić pianek do dekoracji) i ostudzoną
czekoladę oraz kilka kropel aromatu. Wymieszać i nakładać do foremek silikonowych. Na górę babeczek poukładać mini pianki. Włożyć do lodówki do momentu, aż
czekolada zastygnie. Ja gotowe babeczki przełożyłam do papierowych papilotek, ale nie ma takiej konieczności.
Smacznego!!!