Wykonanie
Bardzo prosty i smaczny deser. Idealny na upalne dni.

Składniki ( na 7-8 deserów):2 budynie o smaku
waniliowym z
cukrem,1l
mleka,2
galaretki o smaku
truskawkowym,1/2 łyżeczki
kakao,2 świeże
brzoskwinie ( mogą być również z
syropu),Przygotowanie:Przygotować jeden
budyń według opisu na opakowaniu. Rozlać do salaterek lub szklanek. Pozostawić do ostygnięcia ( gdy
budyń przestanie parować można przykryć folią spożywczą by nie powstał na wierzchu kożuch).Przygotować jedną
galaretkę według opisu jaki jest na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Wlać do salaterek, w których jest ostygnięty
budyń. Dodać również pokrojone w kostkę
brzoskwinie. Włożyć do lodówki i pozostawić do stężenia.Przygotować drugi
budyń. Podczas rozrabiania proszku budyniowego z zimnym
mlekiem dodać
kakao. Gotowy
budyń pozostawić do ostygnięcia ( również po odparowaniu przykryć folią spożywczą by nie powstał kożuch). W
między czasie raz delikatnie zamieszać. Zimny
budyń nałożyć na
galaretki i rozprowadzić.Przygotować drugą
galaretkę. Całkowicie ostygniętą zalać ostatnią warstwę i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego!!!