Wykonanie
Grzanki z
ogórkiem i
miodem, czyli dowód na to, że w kuchni nie jest w stanie mnie już chyba nic zaskoczyć. Dowód na to, że najlepsze smaki powstają zupełnie przez przypadek. Dowód na to, że najlepsze smaki to czasem smaki z pozoru najdziwniejsze. Naprawdę przepyszny jest smak tych grzanek! Zadziwiające, jak wspaniale smakuje ze sobą
ogórek i
miód - słodki i lekki duet, z nutką orzeźwienia. Grzanki w wersji letniej, spróbujcie!
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/-367595310.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/-1028184188.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/-1028206585.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/761698030.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/187878014.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/-1909240961.JPG)
![](/Data/Images/tastyy.blogspot.com\2014_slash_07_slash_grzanki-z-ogorkiem-i-miodem/l/-1552496376.JPG)
Przepis (jedna porcja - jedna grzanka):kromka
chleba orkiszowegokilka plastrów
ogórka gruntowegołyżeczka (płynnego)
mioduKromkę
chleba podpiec w tosterze. Gotową grzanke przekroić delikatnie na pół. Na wierzchu każdej połówki ułożyć plasterki
ogórka (obranego ze skórki!), a następnie polać
miodem. Podawać.