Wczoraj Aneta zachwyciła mnie swoim serniczkiem na spodzie crunchy i od razu przyszedł mi do głowy pomysł na coś podobnego! Z tą różnicą, że mój dzisiejszy serniczek cały jest chrupiący, dodatkowo zrobiony nie z tradycyjnego twarogu, a dla odmiany z serka wiejskiego. Wyszedł naprawdę genialny! Puszysty, delikatnie słodki, niezwykle chrupiący. Określam go mianem: mój nowy ulubiony! Swoją drogą ... Ile ja już mam takich nowych ulubionych? Całe mnóstwo! Lista powiększa się ze śniadania na śniadanie. Lubię to!Przepis (jedna porcja):200g serka wiejskiego1 (małe) jajko1 łyżka mąki ziemniaczanejgarść naturalnego crunchygarść orzechów włoskich1 łyżka wiórków kokosowych1 łyżka cukru trzcinowego1 łyżeczka proszku do pieczeniaPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: góra i dół). Jajko utrzeć razem z cukrem. Serek wiejski odsączyć z "mleczka" i dodać do jajka z cukrem. Wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, posiekane orzechy włoskie, wiórki kokosowe i naturalne crunchy. Wymieszać. Przełożyć do naczynka żaroodpornego. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 20-25 minut. Ostudzić i podawać.