Wykonanie
Podobno dzisiaj sobota, więc gdzieś pomiędzy nauką na jeden, drugi, trzeci ... dwunasty egzamin, gdzieś pomiędzy pisaniem prac i raportów do oddania na już albo nawet na wczoraj, postanawiam znaleźć odrobinę czasu na poranne krzątanie się po kuchni. W tygodniu zupełnie nie ma na to czasu, ale w końcu weekend to weekend, a pewnych tradycji po prostu się nie zaniedbuje.
Przepis (jedna porcja):4 łyżki
płatków ryżowych marki Halina2/3szkl
mleka100g
jogurtu naturalnego1
pomarańczaPłatki ryżowe wsypać do rondelka i zalać
mlekiem. Zagotować (cały czas mieszając, aby uniknąć przypalenia). Gdy
płatki ryżowe uzyskają gęstą konsystencję, zdjąć z ognia i odstawić na kilka minut do ostygnięcia. Dodać
jogurt naturalny i zmiksować za pomocą blendera. Nałożyć do miseczki.
Pomarańczę obrać i zmiksować. Tak przygotowanym musem polać krem z
płatków ryżowych. Podawać.PRZYPOMINAM O KONKURSIE I ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO ZABAWY!