Wykonanie
Tak jak myślałam to był intensywny weekend. Tak jak myślałam to był dobry weekend. Mało snu, mnóstwo wrażeń, dobra zabawa, poszerzanie
wiedzy, polepszanie własnych umiejętności, szybkie tempo, ale przy tym tak wiele okazji do zatrzymania się i podziwiania tego, co naokoło. Październik zachwyca. Jesień czaruje.
Przepis (jedna porcja):50g
płatków owsianych marki Halina250ml
mlekaszczypta
cynamonu70ml świeżo wyciśniętego soku marchwiowego50ml
mleczka kokosowego50ml
jogurtu naturalnegogarść
orzechów włoskichPłatki owsiane wymieszać z
cynamonem, zalać
mlekiem i odstawić na minimum kilka godzin (najlepiej zrobić to na całą noc). Rano przełożyć
płatki do rondelka i podgrzać. W tym czasie ubić
mleczko kokosowe, delikatnie wymieszać z
jogurtem naturalnym.
Orzechy włoskie drobno posiekać. Ciepłe
płatki owsiane przełożyć do miseczki, zalać świeżym
sokiem marchwiowym oraz
kokosową śmietanką. Posypać
orzechami.