Wykonanie
Co za miły początek dnia! Odnajduję zamrożone skarby lipca i nie
mogę czekać, od razu lądują w moim porannym posiłku! Jak dobrze, że moja mama zamroziła nieco
truskawek i chociaż to nie to samo, co te świeże, to jednak zawsze są to
truskawki! Dzisiejsze śniadanie to wspomnienie lipcowych
truskawek, gęsty krem owsiany, wzbogacony o aromat
wanilii, na sam koniec uwieńczony delikatną mleczką pianką. Poezja smaku!
/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):1/2szkl
płatków owsianych250ml
mlekamiseczka
truskawekziarenka z 1/2
laski wanilii1 łyżeczka
cukru pudru trzcinowego
Płatki owsiane wsypać do naczynika miksującego. Dolać 200ml
mleka, dodać
truskawki,
cukier puder trzcinowy oraz ziarenka
wanilii. Nastawić maszynę: obroty 5, czas 30 sekund. Włączyć. Gotowy krem przełożyć do wysokiej szklanki. Wstawić na kilka minut do lodówki. W tym czasie ubić na pianę pozostałą część
mleka. Z lodówki wyjąć krem, na wierzch wyłożyć
mleczną piankę. Podawać.