Wykonanie
Kochani, na nadchodzący tydzień mam propozycję dla osób zabieganych i kochających szybkie rozwiązania obiadowe. Nie ma dla mnie bardziej sycącego i prostego posiłku niż wszelkiego rodzaju kremy. Ich dodatkową zaletą jest to, że możemy jeść je na ciepło i na zimno, jak wolicie. Do tej
pory królował krem
brokułowy, ale czasami dobrze postawić na coś nowego i równie zielonego!:)Składniki:1/2
seleragarść świeżych liści
selera1/2
pietruszki1/2 małego
kalafiora1
ziemniak3
młode marchewkisól,
pieprzpaluchy
chlebowejogurtkoperekPrzygotowanie:Wszystkie warzywa porządnie myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości. Kiedy całość przestygnie zabieramy się za zblendowanie. Na koniec doprawiamy
solą i
pieprzem.Podajemy z grzankami/paluchami chlebowymi/groszkami ptysiowymi.Smacznego! :)