Wykonanie
Brak czasu na cokolwiek. Planowałam w weekend upiec pyszną tartę z
gruszkami i zrobić
ciasteczka z oreo, ale oczywiście nie było na to czasu, ponieważ mam tak dużo nauki. Jak zawsze jeden tydzień jest spokojny, a w następnym wszystko się na siebie nakłada. Skoro nauczyciele
mogę mieć weekend i odpoczynek to czy uczniów też to nie obowiązuje? Podaje Wam przepis mało jesienny, ale z pewnością szybki i poprawiający humor. Wcześniej też już się pojawił TUTAJ :)Składniki:265g
mąki40g
cukrułyżeczka
sodki1
jajko1/2 szklanki
oleju1,5 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej12
cukierków czekoladowychPrzygotowanie:W gorącej wodzie rozpuszczamy
kawę i odkładamy do wystygnięcia.W misce roztrzepujemy
jajko razem z
cukrem,
olejem i ostudzoną
kawą.Następnie dodajemy
mąkę, sód i wszystko razem mieszamy za pomocą łyżki.Szykujemy papilotki i wykładamy na dnie po łyżce ciasta, dajemy
cukierka i dopełniamy je do 3/4 wysokości, następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 25 min.Smacznego!