Wykonanie
Kolejny przepis z
kurkami. Tym razem idealny posiłek na śniadanie. Lekko i świeżo. Jajecznicę chyba każdy lubi, ale wiem, że jadana jest z różnymi dodatkami i smażona na
maśle,
oleju lub bez niczego. Wszyscy mamy swoje upodobania, ale mi taka smakuje najbardziej.Poza tym to dalej wypoczywam, korzystam z pięknej pogody i spędzam czas baaardzo aktywnie. Wam życzę tego samego : )Składniki:200g
kurek3
jajkaszczypioreksól,
pieprzłyżka
masłachlebek z
serkiem wiejskim bez
mąkiPrzygotowanie:
Kurki myjemy i gotujemy w wodzie przez około 15min.Na patelni rozgrzewamy masełko. Dodajemy
kurki i smażymy je przez 5 minut, wbijamy
jajka, doprawiamy
sola i
pieprzem, mieszamy i smażymy. Na koniec dodajemy posiekany
szczypiorek. Podajemy z ulubionym
pieczywem. U mnie kanapeczki z
serka wiejskiego.Smacznego :)