Wykonanie
Kochani, dzisiaj proponuję Wam szybkie, mocno
kokosowe i naturalnie słodkie śniadanie! Idealne na dobry początek dnia i nowego miesiąca. Przecież nie trzeba się codziennie rano faszerować kanapkami, a ponieważ coś trzeba jeść to powinno być jak najsmaczniej i najzdrowiej. Z
kaszą można dużo kombinować i sprawdza się nie tylko w wersji
śniadaniowej, ale o tym już niedługo. Tymczasem życzę miłego dnia! :)Składniki:5 łyżek
kaszy jaglanej1-1,5 szklanki
wody1 łyżka
miodu3 łyżki wiórek
kokosowych250g
jogurtu naturalnego1
bananżurawinaPrzygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy najpierw w zimnej, a następnie gorącej wodzie. Zalewamy szklanką
wody i gotujemy. Kiedy cały płyn się wchłonie dolewamy jeszcze odrobinę i dodajemy
miód. Zestawiamy z ognia i zostawiamy pod przykryciem, aż
woda ponownie zostanie wchłonięta.Do przygotowanej
kaszy dodajemy pokrojonego
banana,
jogurt i
wiórki kokosowe. Całość delikatnie ze sobą łączymy. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki. Dodatkowo można posypać wierzch
suszoną żurawiną.Smacznego :)