Wykonanie
Moje pierwsze w tym roku
borówki. NIe nacieszyłam się nimi zbyt długo niestety, ponieważ skosztowałam tylko tych w babeczkach, ponieważ resztę zjadł mój brat i znowu się ze mną nie podzielił :c To oznacza,że jutro muszę iść na targ i kupić sobie kolejną porcję i tym razem zdążyć ją spałaszować : )Muffinki wyszły pyszne! Pięknie wyrosły, nie były zbyt słodkie i miały piękny kolor, a w połączeniu z
borówkami... wyśmienite!Składniki:230g
mąki pszennej70g
mąki kukurydzianej60g
cukru1 łyżeczka
sodki1/2 łyżeczki
soli210 ml
mlekajajko1/2 szklanki
oleju1/2 szklanki
borówekPrzygotowanie:Tradycyjnie. Suche z suchymi mokre z mokrymi i łączymy ze sobą za pomocą łyżki do czasu połączenia składników. Na koniec dodajemy umyte
borówki i znowu delikatnie mieszamy.Pieczemy w 180 stopniach przez 35 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.Smacznego! :)