Wykonanie
Pierwszy raz robiłam muffinki bez konkretnego przepisu.tego, trochę tego, trochę tego i tak o to wyszły piękne fioletowe i pachnące pyszności. Idealne na każdą okazję. W sezonie koniecznie muszę wypróbować i zrobić ze świeżymi
owocami :)Składniki:/12 sztuk/250g
mąki2 łyżeczki
sodki3 łyżeczki
cukru waniliowego1/3 szklanki
cukru1jajko150g
jogurtu naturalnegojagody ze słoiczka wraz z
sokiem (ile chcecie)3/4 szklanki
olejuPrzygotowanie:Do miski wbijamy
jajko, dodajemy
olej,
jogurt,
cukier waniliowy i
cukier zwykły i mieszamy. Następnie wsypujemy suche składniki oraz wlewamy sok z
jagód i
jagody.Wszystko łączymy.Do 12 papilotek nalewamy ciasta i pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut.Podajemy posypane
cukrem pudrem chyba, że uznacie je za wystarczająco słodkie :)Smacznego!