Ciasto, a właściwie to deser, które robi się w kwadrans. Bajecznie proste, trudne jest tylko czekanie całą noc aż zastygnie. Bardzo popularne, u mnie robi się je trochę w innej wersji- z kakao i kokosem. Bardzo smaczne, konsystencją przypomina ptasie mleczko.Składniki (24*24 cm):1 szklanka kaszy manny1 litr mleka300 g herbatników2 łyżka kakao3 łyżki kokosu1 kostka margaryny1 szklanka cukru100 g gorzkiej czekolady5 łyżek mleka do polewycukier waniliowyDno foremki wyścielić papierem do pieczenia i wyłożyć połową herbatników. Mleko zagotować. Na gotujące mleko wsypać kaszę mannę, kokos, kakao., cukier, cukier waniliowy i margarynę. Cały czas mieszając gotować kilka minut aż masa zgęstnieje. Gorącą wylać na herbatniki i przykryć resztą ciastek. Czekoladę rozpuścić z mlekiem i polać ciasto. Zostawić do ostygnięcia i stężenia najlepiej na całą noc.