ßßß
Cookit - przepis na śledzie po wileńsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
śledzie po wileńsku
Składniki
Matias
Olej
Cebula
Ocet
Ketchup
Koncentrat pomidorowy
Liść laurowy
Ziele angielskie
Gorczyca
Wykonanie
Takie
śledzie
zawsze na święta robi moja mama. Moja rodzina bardzo je lubi.Składniki:500 g filetów
matias
4 łyżki
oleju
3
cebule
1 łyżka
octu
60 g
ketchupu
pikantnego60 g
koncentratu pomidorowego
liście laurowe
ziele angielskie
gorczyca
Śledzie
wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć, pokroić.
Cebulę
pokroić w piórka, zeszklić na
oleju
, dodać
ocet
,koncentrat,
ketchup
,ziele,liście i
gorczycę
. Wymieszać i ostudzić. Do zimnej marynaty włożyć
śledzie
. Odstawić na minimum dwa dni.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/12/sledzie-po-wilensku.html
Przepisy powiązane
Śledzie po Kaszubsku według Magdy Gessler
Śledzie po kaszubsku wg M. Gessler
Śledzie "po kaszubsku"- pyszne
Tradycyjne śledzie z cebulą
Śledź w pomidorach.
Składniki powiązane (0)