Wykonanie
            Smacznie i kolorowoBlog w trakcie przenoszenia na: http: zesmakiemizpasja.blogspot.comOstatnie wpisyPrzeniesienie bloga
Cannelloni z sosem ...Drożdżówki z 
budyniem i ...
Ciasteczka marcepanowe
Wyniki konkursuNew York CheescakeBułeczki 
ziołowe z 
otrębami, ...Konkurs :)Pełnoziarniste, 
kakaowe ...Naleśniki ze 
szpinakiem i ...Pisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisuWiosenna 
sałatka »Składniki dla 4 osób :500 g 
piersi z kurczaka200 g 
makaronu do dań z woka1 duże 
mango1 duży 
por100 g 
pędów bambusa300 ml 
niesłodzonego mleka kokosowegosos sojowymieszanka przypraw do dań azjatyckich
papryka mielona
czosnek granulowany
oliwaPrzygotowanie:
Mięso nacieramy 
oliwą, 
sosem sojowym, 
papryką mieloną, 
czosnkiem granulowanym i 
przyprawą do dań z woka. Odstawiamy na 15 min. W tym czasie zalewamy 
makaron wrzącą 
wodą i czekamy aż będzie miękki - ok 5 min. następnie odcedzamy. 
Mięso wrzucamy do rozgrzanego woka (na niewielką ilość 
oliwy) podlewamy 
wodą jeśli istnieje taka potrzeba (nie dodajemy więcej tłuszczu!) gdy 
mięso będzie miękkie dodajemy 
pędy bambusa, pokrojony w krążki 
por, dolewamy około 100ml 
mleka kokosowego. Dusimy wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę 
mango, 
makaron, ponownie łyżkę 
przyprawy do woka oraz 200ml 
mleka kokosowego, całość krótko dusimy. Smacznego!
Asia
sobota, 05 maja 2012, sisterskitchenpoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »TrackBack