Kolejnym prostym i szybkim w przygotowaniu przysmakiem z grilla jest pyszna bagietka z masłemczosnkowym, pieczarkami i żółtym serem. Taka bagietka będzie ciekawym i chrupiącym dodatkiem do mięs i warzyw z rusztu a także samodzielną przekąską na gorąco .składniki na 2 bagietki2 małe bagietki1/2 kostki masła3 ząbki czosnku15 dag małych pieczarek15 dag żółtego sera1 łyżka ziołowej przyprawy do grillaczarny pieprzprzepisDo miseczki przekładamy miękkie masło i dodajemy wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawiamy pieprzem oraz ziołową przyprawą do grilla, wszystkie składniki ucieramy łyżką tak aby dobrze się połączyły.Umyte i osuszone pieczarki kroimy w plastry, a ser żółty ścieramy do miseczki na tarce o małych oczkach.Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół a następnie smarujemy masłemczosnkowym. Na bagietkach układamy plasterki pieczarek i posypujemy startym żółtym serem.Bułki składamy i zawijamy w folię aluminiową, pieczemy około 10 minut na rozgrzanym grillu często odwracając, należy uważać żeby się nie przypaliły.