Wykonanie
Dziś "na tapecie" ciepła przekąska, inspirowana niemiecką
kiełbaską w
bułce.Świetna zakąska do
piwa, a w perspektywie zbliżającego się
Euro 2012, tym bardziej godna polecenia.
Przygotowanie trwa 5 minut + podgrzanie w piekarniku ok. 10 min. Do zrealizowania w przypadku nagłego ataku głodu - np. podczas oglądania meczu w TV.
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego (ja użyłam gotowego - jak szybko to szybko)4
parówki,
kiełbaski - co kto lubi4 plastry
sera żółtegoketchuppomidorPrzygotowanie:Rozwiń
ciasto francuskie i podziel je na 4 części.Na każdej z 4 części ułóż plaster
sera i nałóż
parówkę.
Zwiń ciasto razem z zawartością w rulon, dociskając brzegi, by roztopiony pod wpływem temperatury,
ser nie wypłynął z ciasta.Wyłóż blachę papierem do pieczenia (ja wykorzystałam ten, w którym było zwinięte ciasto).Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na jakieś 5-10 minut (aż ciasto się zrumieni).Gotowe!
Zachęcam do stworzenia swojej ulubionej kombinacji - nadzienie można urozmaicać np.
suszonymi pomidorami,
oliwkami,
szynką,
wędzonym łososiem lub inną
rybą....Jak to było powiedziane w "Dziewczynach do wzięcia" .... "jest wiele możliwości";)