Wykonanie
czwartek, 8 września 2011Składniki:-
papryka czerwona-
papryka żółta-
papryka zielona- 2 duże
pomidory (bez skórki)-
cukinia- 2
cebule-
kiełbasa (np.
podwawelska) ok 400 g-
przyprawy (
sól,
pieprz,
czosnek,
bazylia,
oregano,
papryka słodka,
papryka ostra,
rozmaryn)
Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy lekko w garnku, dodajemy pokrojone warzywa (
papryki,
cukinie). Wszystko razem smażymy. Można dodać trochę
wody (ok. 200 ml). W międzyczasie podsmażamy na patelni
kiełbasę pokrojoną w ćwiartki. Podsmażoną
kiełbasę oraz
pomidory dodajemy do warzyw. Doprawiamy
przyprawami do smaku. Gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.Smacznego !Inspiracja kuchenna zaczerpnięta od rodziny :)There's always some truth behind 'just kidding'.Knowledge behind 'I don't know'.Emotion behind 'I don't care'.Pain behind 'It's okay'...