ßßß
Cookit - przepis na Gulasz z żołądków z olejem rzepakowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz z żołądków z olejem rzepakowym
Składniki
Żołądki drobiowe
Cebula
Bulion
Marchew
Seler
Olej rzepakowy
Pieczarki
Koncentrat pomidorowy
Ziele angielskie
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Woda
Wykonanie
Gulasz z żółądków to propozycja na smaczny obiad. Przepis bierze udział w konkursie Pokochaj
olej rzepakowy
.
Olej rzepakowy
jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego to właśnie
olej rzepakowy
wybieram najczęściej do smażenia i podawania sałatek.
700g
żołądków drobiowych
2
cebule
(jedna do
bulionu
, druga do smażenia)1
marchewka
pół
selera
2 łyżki
oleju rzepakowego
8
pieczarek
1 łyżka
koncentratu pomidorowego
ziele angielskie
liść laurowy
sól
,
pieprz
woda
Żołądki umyć i oczyścić. Wrzucić do garnka i zalać
wodą
, dodać
ziele angielskie
,
liść laurowy
, pokrojoną
marchewkę
,
cebulę
i
seler
. Gotować do miękkości ok. 1 godzinę. Żołądki wyłowić i pokroić. Na patelni rozgrzać
olej rzepakowy
i podsmażyć
pieczarki
i
cebulę
, dorzucić żołądki. Chwilę smażyć i wrzucić do
bulionu
, doprawić koncentratem,
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://ilovecooking92.blogspot.com/2014/05/gulasz-z-zoadkow.html
Przepisy powiązane
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Składniki powiązane (0)