ßßß Cookit - przepis na Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką

nazwa

Wykonanie

Szybki i tani obiad z wątróbki drobiowej z cebulką. Wątróbki nie należy solić podczas smażenia tylko na koniec aby nie była twarda. Przed smażeniem można moczyć ją chwilę w mleku aby była delikatniejsza i bez goryczki.
Składniki na 4 osób
800g wątróbki drobiowej
3 cebule
1/2 szklanki mąki
sól, pieprz
3 łyżki oleju rzepakowego
Wątróbki umyć i usunąć żyłki. Obtoczyć w mące i obsmażyć w dwóch stron. Cebule pokroić w piórka i podsmażyć na drugiej patelni, dorzucić do wątróbki i dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2015/02/watrobka-z-cebulka.html