Wykonanie
Szarlotka na pół kruchym cieście została przeze mnie trochę odchudzona,w porównaniu z poprzednią, k tórą piekłam .2 czubate szklanki
mąki pszenne j1/2 szklanki
cukru pudru10 0 g miękkiego
masła2
jajka2 łyżki
śmietany lub
mleka1 cz ubata łyżeczk a
proszku do pieczenia2 cuk ry waniliow e300 g
jabłek prażonych(u mnie domow y mus bez
cukru)1-2 jab ł kacuk ier trzcinowy do posypaniaW szystkie s kładniki, z wyjątkiem
jabłek, zagnieść (ja uży łam robot a z hakami). C iasto można włożyć na godzinę do lodówki (ale nie jest to konieczne).Ciasto ułożyć na dnie tortownicy, na rozwałkowane c iasto wyłożyć mus
jabł kowy, a na wierzch położyć pokrojone w plastry j
abłka i posypać
cukrem trzcinowym . Piec około 50 minut w 180'C.