ßßß Cookit - przepis na Odchudzona szarlotka na półkruchym cieście

Odchudzona szarlotka na półkruchym cieście

nazwa

Wykonanie

Szarlotka na pół kruchym cieście została przeze mnie trochę odchudzona,w porównaniu z poprzednią, k tórą piekłam .
2 czubate szklanki mąki pszenne j
1/2 szklanki cukru pudru
10 0 g miękkiego masła
2 jajka
2 łyżki śmietany lub mleka
1 cz ubata łyżeczk a proszku do pieczenia
2 cuk ry waniliow e
300 g jabłek prażonych(u mnie domow y mus bez cukru)
1-2 jab ł ka
cuk ier trzcinowy do posypania
W szystkie s kładniki, z wyjątkiem jabłek, zagnieść (ja uży łam robot a z hakami). C iasto można włożyć na godzinę do lodówki (ale nie jest to konieczne).
Ciasto ułożyć na dnie tortownicy, na rozwałkowane c iasto wyłożyć mus jabł kowy, a na wierzch położyć pokrojone w plastry j abłka i posypać cukrem trzcinowym . Piec około 50 minut w 180'C.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/03/odchudzona-szarlotka-na-pokruchym.html