Kotlety mielone w trochę innej wersji - z dodatkiem warzyw. Wychodzą smaczne i bardziej delikatne w smaku od tradycyjnych.500 g mięsa mielonego z indyka1 młodacukinia1 duża marchewka1 cebula1 dużej jajko1/2 szklanki bułki tartej (lub więcej)1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego (u mnie Evita)2 łyżki siekanej natki pietruszkisól, pieprz,olej do smażeniabułka tarta do obtoczeniaCukinię i marchewkę zetrzeć na tarce, na najmniejszych otworach.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.W misce dokładnie wymieszać wszystkie składniki kotletów (jeśli masa będzie za rzadka, dodać więcej bułki).Odstawić do lodówki na pół godziny.Następnie formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron.