Wykonanie

Owsianka nie musi być nudna i mdła. Dodatek
mleka kokosowego doskonale poprawia jej smak, a kwaskowe
owoce świetnie pasują do całości. Kto jeszcze nie próbował, polecam.Taka wersją owsianki powinniście przekonać tych domowników, którzy jej nie lubią.1/3 szklanki
płatków owsianych górskich (dla osób z nietolerancją - bezglutenowych)ok. 3/4 szklanki
mleka kokosowego (u mnie domowe)1 łyżka
wiórków kokosowychrodzynki,
żurawina (lub inne
bakalie)ulubione
owoce, np.
nektarynka,
jabłko,
porzeczkiDo gotującego się
mleka wsyp
płatki oraz wiórki,
rodzynki i
żurawinę .Zmniejsz ogień i gotuj kilka minut, często mieszając. Jeśli wolisz rzadką owsiankę, pod koniec gotowania dolej więcej
mleka.W międzyczasie umyj i przygotuj
owoce (
jabłko zetrzyj na dużych oczkach,
nektarynkę pokrój w kostkę).Ugotowaną owsiankę przełóż na talerz, a na wierzch wyłóż
owoce. Górę możesz dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.