Wykonanie
Książka "Sekrety szefa kuchni" pod wydawnictwem RW nie jest typową książką kucharską. Co ją wyróżnia? A mianowicie to, że oprócz przepisów zawiera porady jak kroić i obierać, żeby potrawy były jeszcze smaczniejsze i bardziej zjawiskowe.
Możemy w niej znaleźć dokładny opis doboru noży do przygotowania potraw, ciekawe informacje, które ułatwią pracę w kuchni, m.in. jak kroić
cebulę bez łez, jak przechowywać produkty, by były dłużej świeże :)Książka jest starannie wydana, bogata w szczegółowe i jasne instrukcje z fotografiami kolejnych cięć. Przepisy są nieskomplikowane, a jednocześnie bardzo efektowne. Książkę polecam szczególnie dla amatorów, którzy chcą wgłębić się w tajniki kuchni, ułatwiając sobie pracę w przygotowaniu dań i zachwycając
bliskich swoimy umiejętnościami.
Szczegółowe informacje o książce:*liczba stron 128, oprawa twarda*pod redakcją Marty Dobrowolskiej-Kierył*Wydawnictwo RM, rok 2013 www.rm.com.pl*Spis treści:WstępKroimy warzywaKroimy
owoce,
grzyby,
ziołaKroimy
drób i
mięsoKroimy
rybyGotuj z nami