ßßß Cookit - przepis na Racuchy drożdżowe z jabłkami

Racuchy drożdżowe z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 7g drożdży w proszku
- 300g mąki pszennej
- 1 jajko
- 2 duże jabłka
- 1,5 szklanki ciepłego mleka
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. W misce dokładnie mieszamy mąkę z drożdżami, cukrem, letnim mlekiem, solą, pozostawiamy na 15 min. Następnie dodajemy jajko, starte na dużych oczkach jabłka, ponownie mieszamy, odstawiamy na 30 min.
2. Po tym czasie smażymy małe placuszki na rozgrzanym oleju, gotowe wykładamy na papierowe ręczniczki, by pozbyć się tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2013/06/racuchy-drozdzowe-z-jabkami.html