Wykonanie
            Jak mówił Baba z Forresta Gumpa: "
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec..." Dzisiaj chińska zupa z nimi w roli głównej (chociaż na zdjęciu nieco się schowały w 
makaronie). Idealna rozgrzewająca zupa na tą 
dziwną pogodę za oknem.
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec, - See 
more at: http://www.delimamma.pl/2013/07/zupa-krewetkowa.html#sthash.pqIBOQVF.dpuf
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec, - See 
more at: http://www.delimamma.pl/2013/07/zupa-krewetkowa.html#sthash.pqIBOQVF.dpuf
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec, - See 
more at: http://www.delimamma.pl/2013/07/zupa-krewetkowa.html#sthash.pqIBOQVF.dpuf
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec, - See 
more at: http://www.delimamma.pl/2013/07/zupa-krewetkowa.html#sthash.pqIBOQVF.dpuf
Krewetki to 
owoce morza, można je smażyć, gotować, dusić, piec, - See 
more at: http://www.delimamma.pl/2013/07/zupa-krewetkowa.html#sthash.pqIBOQVF.dpufSkładniki:litr 
bulionu warzywnego lub drobiowego100 g 
krewetek koktajlowych70 g ugotowanego 
makaronu wonton3 liście 
kapusty pekińskiej8 kolb miniaturowej 
kukurydzy konserwowejłyżeczka 
chilli w płatkachłyżeczka 
imbiruczarny pieprzząbek 
czosnkułyżka 
sosu sojowegołyżeczka 
sosu rybnegołyżka 
mąki kukurydzianejpół szklanki 
kiełków fasoli mung
Bulion podgrzać, dodać do niego ząbek 
czosnku (przed podaniem wyjąć), 
chilli, 
imbir i 
czosnek, wlać sosy. 
Kapustę umyć i poszatkować i wrzucić do zupy. Gotować 5 minut. 
Kukurydzę pokroić w ćwiartki i dodać wraz z 
krewetkami i 
makaronem.Dopieprzyć do smaku. 
Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami 
wody i dodać do zupy. Gotować jeszcze 3-5 minut bez przykrycia aż zupa zgęstnieje od 
mąki i będzie gorąca. Przybrać 
kiełkami oraz opcjonalnie 
cebulą dymką.