Dzisiaj przepis na arcypeerelowski smak. Ciasto W-Z, czy też wuzetka miała powstać z okazji otwarcia trasy Wschód-Zachód w Warszawie. Poniżej klasyczny przepis, udoskonalony przez Moją Mamę :)Składniki na ciasto:4 duże jajka1 szklanka cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej6 łyżek wody1/2 opakowania proszku do pieczenia (8 gram)2 łyżki kakaopowidła śliwkowe - do przełożeniaSkładniki na krem:1 litr śmietany kremówki2 łyżki cukru pudrufix do śmietany (5 sztuk)Polewa:tabliczka czekolady gorzkiej1/4 szklanki mleka1 łyżka masłaPrzygotować biszkopt. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę, pod koniec dodając po łyżce wody. Białka ubić na sztywną pianę i dodać ją do masy żółtkowej. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać. Dużą kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać do niej ciastko. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Ciasto piec ok. 35-40 minut. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i fixem. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Dolny blat posmarować powidłem i rozsmarować po nim śmietanę. Przykryć drugim blatem. Następnie przygotować polewę. Czekoladę rozpuścić na parze z masłem i mlekiem. Lekko ostudzoną polać ciasto. Podawać pokrojone w kwadraty.