wilgotne muffinki z mocno wyczuwalnym aromatem i smakiem bananów. bardzo szybkie w przygotowaniu, idealne kiedy nie mamy za dużo czasu. i naprawdę pyszne :)Składniki na około 12 muffinek:3 dojrzałe banany125ml oleju roślinnego2 jajka roztrzepane250g mąki pszennej125g cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia50g posiekanej czekoladygarść posiekanych orzechów laskowychBanany dokładnie zgniatamy widelcem. Dodajemy do nich olej i jajka, mieszamy do połączenia składników. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu naczyń, mieszając tylko do połączenia składników, na końcu dodajemy czekoladę i orzechy, mieszamy.Pieczemy ok. 25 minut. Pierwsze 10 minut w temperaturze 200°C, a kolejne 15 minut w 175°C.No to smacznego! :)