Wykonanie
ciasto bardzo szybkie w przygotowaniu, równie szybko znika :) delikatne, lekkie.a ta kruszonka... mmm :)a po oryginalny przepis zapraszam tutaj :)Składniki:2,5 szklanki
mąki1,5 szklanki
cukru3 łyżeczki
proszku do pieczenia1
cukier waniliowy1 szklanka
maślanki0,5 szklanki
oleju3 roztrzepane
jajka1 duże opakowanie
brzoskwiń w puszceKruszonka:6 łyżek
mąki3 łyżki
cukru60g
masłaW dużej misce wymieszać składniki suche:
mąkę,
cukier zwykły i
waniliowy oraz
proszek do pieczenia. W drugiej łączymy ze sobą mokre składniki:
maślankę olej i
jajka. Mokre składniki wlać do miski z suchymi, aż powstanie gładka masa.Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na nim układać pokrojone w 8 kawałki
brzoskwiń. Składniki na kruszonkę zagnieść do utworzenia się grudek, a następnie posypać nimi ciasto.Piec ok. 50 minut w temp. 175°C.Smacznego! :)