Wykonanie
Ta potrawa mnie mile zaskoczyła. Szukałam zastosowania
polędwiczki i znalazłam tutaj przepis. Wszyscy zachwycali się smakiem sosu, który rzeczywiście jest wyjątkowy, nietypowy, bardzo ciekawy i smaczny. Polecam z czystym sumieniem.
Składniki:- 3 łyżki
masła,- 1 duża
cebula,- 1 szklanka
bulionu z
mięsa i warzyw,- 1/2 słoika
żurawin do
mięsa,- 2 łyżki
octu balsamicznego,-
sól i
pieprz do smaku.Sposób wykonania:Polędwiczkę przyprawiamy
solą i
pieprzem.
Masło roztapiamy na głębokiej patelni i wkładamy na nie polędwiczkę. Mocno ją rumienimy z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę i smażymy 5 minut.
Mięso zalewamy
bulionem, dodajemy
żurawinę z
octem i całość dusimy na małym ogniu, aż
mięso będzie wystarczająco miękkie.Polędwiczkę można podać z
ryżem lub kluseczkami.