Wykonanie
Tę
sałatkę zawsze robi moja przyjaciółka. Oczywiście od pewnego czasu również ja ją wykonuję. Po pierwsze dlatego, że robi się ją szybciutko, a wiadomo, że gdy czekamy na gości, czas leci szybko, a potraw do zrobienia dużo. Po drugie znika równie szybko, jak się ją robi. Oczywiście w menu pojawią się również tylko dla rodzinki, gdyż jest to ulubiona
sałatka mojej córki.
Składniki:- 30 dag
żółtego sera w kostce,- 0,5 kg ciemnych
winogron,- puszka
kukurydzy,- pół szklanki
jogurtu naturalnego,- 1 łyżka stołowa
majonezu.Sposób wykonania:
Winogrona kroimy na pół i wyciągamy pestki (by goście nie musieli nimi pluć).
Ser kroimy w kostkę i dokładamy do
winogron oraz odsączonej
kukurydzy. Dodajemy
majonez z
jogurtem i delikatnie mieszamy. Nie dajemy żadnych przypraw! Ot co! Koniec :)Jeśli
sałatkę przygotowuję dla gości, to tylko
ser kroję w ostatniej chwili lub wcześniej pokrojony zawijam w woreczek, by nie wysechł i mieszam przed podaniem na stół.
Sałatkę dodaję do akcji: