ßßß
Składniki- pierś kurczaka- papryka żółta- papryka zielona- cebula biała- duży pomidor- marchewka- ząbek czosnku- sól,pieprz- majeranek, bazylia- olejSposób wykonaniaNa gorącym tłuszczu podsmażamy kurczaka , z obydwu stron po . 2 minuty. podsmazonemięsko odstawiamy na talerzyk. Do rondla wrzucamy w kolejności : cebule pokrojoną w kostkę, jedną minute smazymy, marchewkę pokrojoną w ciękie paseczki, mieszamy,czosnek drobno posiekany mieszamy, papryki pokrojone w paseczki , dodajemy 1/2 szklanki wody i dusimy ok, 5-8 minut . Marchewka powinna być miękka. Po tym czasie dodajemy piersi kurczaka i dusimy 10 minut . Następnie dodajemy pomidor pokrojony w lostkę , bazylie,majeranek, pieprz i sol do smaku. Dusimy 5 minut i gotowe