Wykonanie
Od dawna myślałam o grillowanym
kurczaku z osławiona
fetą. Bardzo ja lubię za jej słony smak i delikatna strukturę. W sobotę zapowiedziało mi się kilka osób i postanowiłam wypróbować to co mi chodziło po głowie od kilku dni.
Składniki na 6 porcji6
filetów drobiowych1 opakowanie
fety1 łyżkę świeżej
bazylii1/2
papryki żółtej lub czerwonejNa marynatę2 łyżki
oliwy1/2 łyzeczki
pieprzu1 łyżeczkę suszonej
bazylii1 łyżeczka
octu balsamicznegoWykonanie1 . Robimy marynatę mieszając
oliwę ,
pieprz,
bazylię ,
ocet.2 . Do marynaty wkładamy umyte i osuszone filety .Odstawiamy na czas rozpalenia grilla lub dlużej będzie leprzy.3 . Do miseczki przekładamy
fetę ,wsypujemy pokrojoną
bazylie i pokrojoną drobno
paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się.4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .5 . Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z
fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .Podać można np. z faszerowanym
ogórkiem