Wykonanie
I znowu moje ukochane ,
rzec by można , zielone
pomidory. Nic nie
mogę poradzić nie dojrzały a wyrzucić mi szkoda . Pozostają dwa wyjścia - zakisić jak
ogórki lub zrobić jakąś
sałatke . Wybieram to drugie ,poniewaz kiszone
pomidory nie bardzo mi smakują .
Skladniki2
marchewki2
cebule3 duże
jablkasol,
pieprzodrobina
cukru(w poradach)
oliwa do smażeniaWykonanie
Cebulę i
pomidory kroję w plasterki,
marchew w słupki (można w krążki)
jabłka w ósemki lub w pół talarkiDo rozgrzanego rondla wrzucam
cebulę podsmaza ,cały czas mieszam ,po 1do2 minut rzucam
marchewkę ,
pomidory, mieszam i posypuje
solą aby warzywa szybciej zmiękły. Podsmażam jeszcze ok 5 minut cały czas mieszając. Teraz wrzucam
jabłka i dolewam 1/2 szklanki
wody ( maże być
bulion) zmniejszam ogień do minimum i duszę pod przykryciem ok 10 minut . Doprawiam
solą i
pieprzem Gotowe .Można podawać ja ciepłą jak również na zimno.Życzę smacznej kolacji