Składniki :chutney śliwkowo - żurawinowy z tego przepisu (klik)polędwiczka wieprzowa długaświeży tymianek1 łyżeczka suszonej szałwi2 rozgniecione ząbki czosnku1/2 łyżeczki cząbru1/2 łyżeczki pieprzuziołowego1/2 łyżeczki estragonuoliwa+ pieczone ziemniakiPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w plastry i rozbijam dłonią.W misce mieszam suszone zioła, pieprzziołowy, czosnek i kilka gałązek tymianku wraz z około 3 łyżkami oliwy.Wkładam mięso do marynaty i odstawiam na około 30 minut w temperaturze pokojowej.Po upływie 30 minut, mięso odsączam z marynaty i układam na rozgrzanym grillu elektrycznym ( można usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej).Grilluje aż mięso będzie gotowe około 10-15 minut.Podaję polędwiczki z chutneyem i pieczonymi ziemniakami.